Quiot

Quiot wordt vaak in één adem genoemd met de Zuidelijke Rhône. Quiot is eigenaar van meerdere wijngaarden in de belangrijke ‘Villages’ in de Rhône, waaronder Vacqueyras, Gigondas en Châteauneuf-du-Pape. Quiot heeft echter niet alleen domeinen in de Rhône. De familie bezit namelijk ook het prachtige wijnhuis Domaine Houchart in de Provence, bestemd voor de productie van rosé.

Quiot behoort tot de oudste wijnhuizen uit de regio, het eerste domein Domaine Duclaux werd in 1748 gekocht in Châteauneuf-du-Pape,. Daarna volgde Domaine Vieux Lazaret. Dit domein telt tegenwoordig ruim 100 hectare met wijngaarden die zich uitstrekken tot aan de Ventoux.

Domaine Houchart, gelegen aan de voet van de Mont Sainte Victoire werd familiebezit in 1890. Het behoort dus tot de oudste wijnhuizen, ondanks dat de fraaie rosé-wijnen er al jarenlang met moderne technieken worden gemaakt.

Château du Trignon is de laatste aanwinst. Het huis werd in 2006 overgenomen. Gestaag kwamen er uitbreidingen in Vacqueyras en Beaumes de Venise.

 

 

Bekijk hier een selectie van de wijnen van dit wijnhuis