Verzending & bezorging

Op 1 juni 2021 is de nieuwe alcoholwet ingegaan waardoor wij genoodzaakt zijn om diverse maatregelen te nemen op het gebied van de leeftijdsverificatie. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de verkoop van alcoholhoudende dranken aan minderjarige niet meer mogelijk is. Alle verkopers van alcohol dienen met ingang van de nieuwe wet te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Één van deze voorwaarden is dat er een leeftijd check op iedere zending komt die wij aan onze vervoerder aanbieden. Het in ontvangst nemen van uw pakket zal dan altijd geverifieerd worden aan de hand van uw ID bewijs. Wij doen er alles aan om te voldoen aan deze regels en hebben daarom een geborgde werkwijze opgezet die wij hieronder aan u toelichten.

Leeftijds controle bij aflevering:
Zodra wij uw bestelling verzenden, maken wij gebruik van een legitimatieplicht. Dat betekent dat als het pakket bij u wordt aangeboden u zich zal moeten legitimeren aan de bezorger. Dit om te checken of de ontvanger wel 18 jaar of ouder is. Ook bij het afhalen van uw bestelling bij een afhaalpunt zal u zich moeten legitimeren. Zorg daarom dat u altijd een legitimatiebewijs bij u heeft bij het afhalen van uw pakket. Ook is het niet meer toegestaan om uw pakket achter te laten in de tuin of in een pakket box. Dit omdat legitimatie verplicht is volgens de nieuwe alcoholwet.

Bezorging
Bestellingen van Bosch Wijnkopers worden bezorgd van dinsdag tot en met zaterdag en uitgevoerd door PostNL. Indien de ontvanger niet thuis is bij aflevering wordt het pakket afgegeven bij een ophaallocatie van PostNL, waar u het pakket binnen 7 werkdagen dient op te halen. Bij levering. In alle gevallen zal de koerier een kaart in de brievenbus achterlaten.

Verpakking & bezorgkosten
De medewerkers van Bosch Wijnkopers zullen uw zending altijd met de grootste zorgvuldigheid verpakken. Heeft u speciale wensen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor het bezorgen in Nederland gelden de volgende tarieven:

  • Bij bestellingen tot € 99,99 betaalt u € 5,95 (ex BTW) aan verzendkosten.
  • Bij bestellingen vanaf € 100,00 betaalt u geen verzendkosten.

Levertijd
Op werkdagen kunnen de voor 17.00 uur geplaatste bestellingen de volgende dag nog bezorgd worden. Grote aantallen worden in overleg binnen een bepaalde periode of op een voorkeursdatum afgeleverd.

Bezorgstatus
Zodra uw bestelling door Bosch Wijnkopers is verwerkt, wordt deze overgedragen aan PostNL. Hiervan ontvangt u per email bericht met daarin uw Track en Trace code waarmee u uw bestelling online kunt volgen. Uw bestelling zal op de door u gekozen bezorgdatum worden afgeleverd.

Verzendkosten leveringen buiten Nederland:
België: €9,00 (ex BTW)
Duitsland: €9,25 (ex BTW)
Frankrijk: €14,00 (ex BTW)