Wijnhuizen

Wijnhuizen

Bosch Wijnkopers doet zaken met diverse wijnhuizen. Een groot gedeelte van de wijnen die Bosch Wijnkopers verkoopt worden rechtstreeks geïmporteerd vanaf de wijnboeren, dit om zo’n scherp mogelijke prijzen voor onze consumenten te kunnen aanbieden. Meerdere malen per jaar bezoeken wij diverse wijnhuizen om te kijken of we nog parels kunnen inslaan. De verbluffend goede wijnhuizen waar wij momenteel mee samenwerken vindt u hieronder.

 

Chateau Paul Mas – Frankrijk - Languedoc

Wijnhuis Paul Mas

Les Domaines Paul Mas is een van de belangrijkste wijnhuizen van Zuid-Frankrijk. De familie Mas maakt wijnen uit de Languedoc sinds 1892.

Domaine Paul Mas staat erom bekend luxe wijnen voor betaalbare prijzen te produceren. Dit met respect voor het milieu. Creativiteit, authenticiteit en verfijning zijn de hoekstenen van het bedrijf waardoor wijnen van Chateau Paul Mas u unieke momenten zal opleveren bij het nuttigen van hun wijnen.

Les Domaines Paul Mas heeft in totaal van meer dan 300 hectare wijngaarden in eigendom, plus 800 hectare wijngaarden en wijnhuizen waar ze werken onder contract. Ze gebruiken 30 verschillende inheemse of de edele druivenrassen waardoor  ze een grote diversiteit aan Languedoc wijnen voortbrengen.

Jean Claud Mas is geïnspireerd door de openheid van de nieuwe wereld, en is trots om op het land van de Languedoc te werken. Het doel van Paul Mas is om goede betaalbare wijnen te maken, iets wat ze ieder jaar weer presteren.

Wijnhuis Paul Mas

 

Luc Pirlet – Frankrijk - Languedoc

 

Luc Pirlet wijnen worden geproduceerd uit druiven van wijngaarden die liggen tussen Narbonne en Limoux op de weg naar de Pyreneeën. Verschillende percelen van dezelfde druivensoort bieden verschillende bodems en microklimaten waardoor er een rijke samensmelting van nuances, aroma's en bloemen verweven zitten in de Luc Pirlet wijnen

 

Met veel liefde en passie ondergaan de druiven hun vinificatieproces: de druivenrassen ondergaan een lange en koele gisting. De temperatuur van de rode wijn wordt gecontroleerd in kleine tanks. De uitstekende kwaliteit en de persoonlijkheid van elke wijn maken Luc Pirlet wijnen een klassiek, imposant wijnmerk voor de beste handelaren en importeurs. Voor Bosch Wijnkopers is het een eer jaarlijks de Luc Pirlet wijnen te mogen proeven en inkopen. 

Wijnhuis Paul Mas

Wijnhuis Luc Pirlet

 

Domaine Luquet – Frankrijk - Bourgogne

 

Al 5 generaties lang produceert Domaine Luquet een van werelds beste Chardonnay wijnen. Domaine Roger Luquet is centraal gelegen in de dorpjes Fuisse, Saône en Loire (7 km van Mâcon). Met meer dan 26 hectare wijngaarden produceren ze meer dan 200.000 flessen per jaar, 30 Procent van de wijn wordt verkocht in Frankrijk en 70 procent in de wereldwijde markt. Domaine Luquet legt de focus op het produceren van Chardonnay wijnen. Dit is hun niche en specialisatie waardoor er unieke geweldige Chardonnay wijn wordt geproduceerd zoals de Pouilly-Fuisse, Saint-Veran, Macon-Villages en de Cremant de Bourgogne. 

Wijnhuis Domaine Luquet
Wijnhuis Domaine Luquet

 

Domaine Cres Ricards – Frankrijk - Languedoc

 

Domaine Cres Ricards is sinds 2012 overgenomen door Jean Claude Mas, eigenaar van de wijngaard Domaine Paul Mas. In 2011 is Domaine Cres Ricards verkozen tot Appellation van het Jaar door de Great Wine Guide. In 2009 ontdekte Jean Claude Mas Domaine Crès Ricards waar hij een ontmoeting had met toenmalig wijngaardhouders Colette en Gerard Foltran. Meneer Mas waardeerde hun degelijkheid en vakmanschap in hun werk en heeft dit domein daardoor over gekocht waardoor Colette en Gerard Foltran kunnen genieten van een welverdiend pensioen.

Jean Claude Mas is trots om aan de teugels van het Domaine des Crès Ricards te staan en heeft als doel het werk van zijn voorgangers verder te perfectioneren. De toekomst van Domaine Cres Ricards is in uitstekende handen en dit wijnhuis zal de komende jaren geweldig mooie wijnen blijven voortbrengen.

Wijnhuis Domaine Cres Ricards
Wijnhuis Domaine Cres Ricards

 

Domaine Fernand Engel – Frankrijk - Elzas

 

Wijnhuis Fernand Engel ligt in het centrum van de Elzas in Frankrijk. De bodem van het wijngebied de Elzas heeft een perfecte kwaliteit om druiven te verbouwen waardoor het een populair wijngebied is onder de wijnkenners. Op de etiketten van dit wijnhuis staat een Engel, zij staat symbool voor vrouwelijkheid, finesse, versheid, ecologie en elegantie. Deze kernwoorden van het bedrijf worden op een sublieme wijze in haar wijnen vergoten. Kortom; wijnen van Fernand Engel behoren tot de parels van de Elzas.

Wijnhuis Fernand Engel
Wijnhuis Fernand Engel

 

Chateau Lanessan – Frankrijk - Bordeaux

 

Chateau Lanessan ligt in de Franse Bordeaux. Het landgoed heeft een rating van Cru Bourgeois Superieur. Sommige critici suggereren dat het verheven zou moeten worden tot een hogere classificatie. De wijngaard strekt zich uit over 99 hectare en oogst jaarlijks 60 procent Cabernet Sauvignon, 30 procent Merlot, 5 procent Cabernet Franc en 5 procent Petit Verdot druiven. Totaal worden er jaarlijks 220.000 flessen gebotteld. Telkens weer weet Chateau Lanessan het te presteren topwijnen op de markt te brengen die een lange bewaarpotentie hebben waardoor ze veelal jaarlijks in waarde zullen stijgen.

Wijnhuis Chateau Lanessan
Wijnhuis Chateau Lanessan

 

Chateau du Trignon – Frankrijk – Cotes du Rhône

 

Les Domaines Paul Mas is een van de belangrijkste wijnhuizen van Zuid-Frankrijk. De familie Mas maakt wijnen uit de Languedoc sinds 1892.

De familie Roux verwierf het Château du Trignon in 1896. Destijds was het een traditionele Provençaalse boerderij van die tijd, met gemengde veeteelt. Sindsdien, vijf generaties later is Chateau du Trignon volledig op wijn georiënteerd. Omdat het potentieel in wijnteelt was ontdekt breidde het landgoed zich uit over een aantal aangrenzende appellations: Gigondas, Rasteau, Sablet en de Côtes du Rhône. In 2007 is het Chateau overgenomen door de familie Quiot, die direct uitbreidde met tien hectare die werd aangekocht in Vacqueras. Wijnen van Chateau du Trignon zijn gewild onder de Nederlandse wijndrinkers, om in te spelen op deze behoefte importeert Bosch Wijnkopers jaarlijks de beste wijnen vanuit dit Chateau.

Wijnhuis Chateau du Trignon.png

Wijnhuis Chateau  du Trignon

 

 

Domaine Astruc – Frankrijk - Languedoc

 

Domaine Astruc is in 1862 opgericht door Jean Astruc die daarmee zijn droom liet uitkomen, een eigen wijnchateau. Het wijnhuis is telkens van generatie op generatie overgegaan. In 2003 is Domaine Astruc overgenomen door befaamd wijnmaker Jean Claude Mas; onder andere eigenaar van Les Domaines Paul Mas. Het eerste etiket dat in de markt wordt gezet van (het nieuwe Domaine Astruc) is het d’A etiket waaronder sublieme wijnen worden uitgebracht.

Wijnhuis Domaine Astruc
Wijnhuis Domaine Astruc

 

Veramonte – Chili

 

In Chili bestaan een van de mooiste wijnhuizen ter wereld. Veramonte is er daar een van. Toen in 1998 Veramonte werd opgericht had het maar een missie; het produceren van kwalitatief hoogstaande wijnen waarin de authentieke, nauwkeurige raskenmerken van Chili zitten vergoten. Dit in combinatie met de Chileense bodem en klimaat die ideaal zijn voor wijnverbouw maken het totaalplaatje compleet. Druivenrassen die geteeld worden door Veramonte zijn Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot, Carmenere, Syrah, Petit Verdot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon.

Wijnhuis Veramonte Chili

Wijnhuis Veramonte Chili

 

 

Simonsvlei – Zuid Afrika

 

In 1945 is wijnhuis Simonsvlei opgericht. Somonsvlei staat erom bekend kwaliteitswijnen tegen redelijk prijzen op de markt te brengen, iets waar het naar onze mening ieder jaar weer in slaagt. Het wijnhuis ligt in het pittoreske dorpje Groot Drakenstein in de Parel vallei. Simonsvlei produceert jaarlijks zo'n 6,5 miljoen liter wijn, die door 36 wijnhuizen geproduceerd worden. In totaal zijn dat zo'n 1200 hectare wijngaarden en de meeste daarvan zijn beplant met de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Shiraz, Chenin Blanc en Chardonnay. In ons assortiment zit Simonsvlei lifestyle Chenin Blanc, Sauvignon Blanc en Rood (mix van de druiven Pinotage, Ruby Cabernet en Shiraz).

Wijnhuis Simonsvlei Zuid Afrika

Wijnhuis Simonsvlei Zuid Afrika

 

 

Trapiche, Bodegas – Argentinië

 

Bodegas Trapiche heeft haar wijngaarden in de Argentijnse provincie Mendoza. De Bodega werd in 1883 opgericht door Don Tiburcio Benegas met als doel de mooiste wijn te leveren die hij kon produceren. Vandaag de dag is Bodegas Trapiche een van de meest bekende Bodegas in Argentinië en ver daarbuiten: export vindt plaats naar meer dan 60 landen.

De wijngaarden van Bodegas Trapiche beslaan een oppervlak van 1.075 hectare, gelegen op een hoogte tussen 630 en 1.000 meter. Het klimaat op die hoogte is relatief koel, en het verschil in temperatuur tussen dag en nacht stelt de druiven in staat goede aromatische eigenschappen en een goede zuurgraad op te bouwen; beide zijn onmisbaar voor grote wijnen. De kelder is voorzien van de modernste technieken, maar de jonge stokken voor nieuwe aanplant komen onveranderlijk uit Frankrijk. Zo is Bodegas Trapiche een uiterst moderne "New World Winery" die stevig in traditie is geworteld.

 

Wijnhuis Bodegas Trapiche

Wijnhuis Bodegas Trapiche

 

 

Las Rocas – Chili

 

Wijnhuis Las Rocas ligt in Central Valley in Chile. De Las Rocas wijnen zijn de perfecte illustratie van hoe de wijnmethodes evolueren in Chili, van hoe modernisme en traditie evenwichtig gedoseerd zijn. De wijngaarden van Las Rocas liggen in een gematigd klimaat in het Central Valley, een bevoorrechte ligging voor wijnteelt. Deze omgeving wordt namelijk omgeven door het Andes gebergte, maar profiteert desondanks van de zee-invloeden die diep tot in de vallei doordringen. Hierdoor is wijnhuis Las Rocas in staat lekker soepele wijnen te produceren die beschikken over veel aangenaam jong fruit.

Wijnhuis Las Rocas

Wijnhuis Bodegas Trapiche