Bosch Wijnkopers winnaar Brabantse Aspergewijn 2024

Het Brabants Asperge Genootschap staat voor Brabantse gezelligheid, de Bourgondische culinaire sfeer en de smaak van goede wijn. Daarmee spelen zij ook een belangrijke rol om Brabant op de kaart zetten als aspergeprovincie.
Ieder jaar gaan zij op zoek naar de perfecte wijn bij asperges en zo ook dit jaar.
In een voorselectie door een vakkundige jury onder leiding van Coen Pollaert werden er zes wijnen geselecteerd voor de finale. Deze avond vond dit jaar plaats bij Brasserie Tartaar in Etten-Leur. Een goed georganiseerde gezellige avond met een serieuze ondertoon. Tijdens deze avond werden de zes finale wijnen blind geproefd door professionals en het aanwezige publiek. Met de helft van de stemmen was er dit jaar een overduidelijke winnaar: Weingut Helmut Maglock Grüner Veltliner.

Brabants Asperge Genootschap
Benieuwd naar een verkooppunt/restaurant bij jou in de buurt? Klik dan hier!

Het wijnhuis: Weingut Helmut Maglock

Weingut Helmut Maglock is een familiebedrijf en inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer. Samen met zijn vader zorgt Maximilian keer op keer voor kwalitatieve wijnen.

Het wijnhuis is gelegen in Oostenrijk en staat bekend om hoogwaardige wijnen die breed gastronomisch inzetbaar zijn.

Bosch Wijnkopers is voor de Nederlandse markt de exclusieve importeur van het brede assortiment wat dit wijnhuis te bieden heeft. De winnende Brabantse Aspergewijn 2024 zal bij 60 aspergetelers en 40 restaurants, die aangesloten zijn bij het Brabants Asperge Genootschap, verkrijgbaar zijn.

HELMUT MAGLOCK GRÜNER VELTLINER KAMPTAL STRASS 2023

9,85

Helmut Maglock Grüner Veltliner Kamptal Strass is verkozen als Brabantse Aspergewijn 2024 door het Brabants Asperge Genootschap. Een heerlijke Oostenrijkse wijn met in de neus aroma’s van citrus en groene appel. Het is een levendige wijn die je verrast met een aangename zachte fruitige afdronk. De perfecte begeleider bij het witte goud, asperges.

Categorieën: ,
Lees meer

Interview met Omroep Dommelland