Wijnlanden

Wijnlanden

Er zijn tal van landen waar wijn wordt geproduceerd. De smaak van wijn verschilt per land, dit komt door de verschillende klimaten die er per land zijn en de verschillende manieren van hoe de wijnen worden samengesteld. Bosch Wijnkopers heeft een aantal vakbekwame wijnkenners binnen het bedrijf. Hierdoor bent u verzekerd dat al de wijnen uit de onderstaande wijnlanden van topkwaliteit zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de populairste wijnlanden:

 

Franse wijnen

Frankrijk is het populairste wijnland van de wereld. Bekende streken waar werelds beste wijnen worden gemaakt zijn de Bordeaux, Languedoc, Loire, Elzas, Bourgogne en de Rhône. Iedere streek brengt zijn unieke eigen smaken voort. 
franse wijnen

 

Spaanse wijnen

Gemeten naar beplante oppervlakte is Spanje het grootste wijnland ter wereld. Spaanse wijn wordt hedendaags gemaakt van de bekende druivenrassen. Een populaire druif die in Spaanse wijnen voorkomt is de Verdejo druif. De Verdejo druif behoort tot een van de beste witte druivenrassen in Spanje. Verdejo is een Spaanse druivensoort voor witte wijnen die over het algemeen een bijzonder goede kwaliteit oplevert. Spaanse wijn staat bekend om hun diversiteit in keus.
spaanse wijnen

 

Italiaanse wijnen

Italiaanse wijnen hebben een wereldwijde bekendheid. Wij bieden u een ruim assortiment aan op het gebied van Italiaanse wijn. Van diverse prijsklassen importeren wij topwijnen vanuit Italië. Rosé, witte en rode wijn met een Italiaanse tintje, speciaal voor u op kwaliteit en prijs geselecteerd.
italiaanse wijnen

 

Chileense wijnen

Chilenen omschrijven Chili als een plantenkas, waarvan God het dak vergeten is. Dit omdat het Chileense klimaat ideaal is om Chileense wijn te verbouwen. Al vanaf de zestiende eeuw worden er Chileense wijnen geproduceerd. Chileense wijn behoort inmiddels tot een ware wereldwijn die kwalitatief uitstekend in elkaar steekt. 
chileense wijnen

 

Argentijnse wijnen

Argentinië is de grootste wijnproducent van Zuid-Amerika. Vanaf de 16e eeuw zijn er Argentijnse wijnen op de markt. Vanaf de 19e eeuw is de doorbraak van Argentijnse wijnen gekomen. Dit kwam omdat er veel kolonisten vanuit Europa naar Argentinië trokken. Vanaf dat moment kwamen ook de druivenrassen Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay in Argentijnse wijnen voor. Sinds de 20e eeuw worden er steeds meer Argentijnse wijnen geëxporteerd naar Europa. Argentinië heeft een ideaal klimaat en grond om druiven te verbouwen!

argentijnse wijnen

 

Zuid Afrikaanse wijnen

Jaarlijks blijft de wijnproductie van Zuid Afrikaanse wijn groeien. Over het algemeen beschikt Zuid Afrikaanse wijn over meer zuren door de koele windstromingen die vanaf Antarctica komen. Deze wind zorgt voor een uitstekend klimaat om Zuid Afrikaanse wijn te verbouwen. Zuid Afrika is een land waar diverse wijnen worden geproduceerd met verschillende smaaktypen.

zuid afrikaanse wijnen

 

Portugese wijnen

Portugese wijnen beschikken over een eigen authentiek karakter. Dit komt door de perfecte klimaatomstandigheden, diversiteit aan druivensoorten en moderne en traditionele manieren van productiemethodes.
portugese wijnen

 

Australische wijnen

Australië is een wijnland in opkomst. Jaarlijks stijgt hier de wijnproductie. De afgelopen jaren is de stijl van de wijnen veranderd en worden er vooral hoogstaande wijnen geproduceerd. 
australische wijnen