Barramundi

Het eigenwijze merk Barramundi, afkomstig uit het Australische Murray-Darling, staat voor fruitige, no-nonsense wijnen met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. Een wijn die de behoefte van de markt, maar ook de ware betekenis van Australië begrijpt: “don’t make life too difficult!”. In het glas vertaalt dat zich naar prettige wijnen van onder meer Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay en Pinot Grigio.

Barramundi is de Aboriginal-benaming voor een grote rivierbaars, die voorkomt in de twee grootste rivieren van Australië: de Murray en de Darling. De twee rivieren komen samen in het gelijknamige Murray-Darling-district, waar het wijnhuis is gesitueerd. De wijngaarden liggen rond Victoria, dat bekend staat als ultiem ‘backpack’-gebied. 

Het merk Barramundi bestaat al sinds de jaren ’80, maar heeft zijn echte succes te danken aan de coole, laid-back hippie-etiketten met daarop de ‘Barramundi-bus’, waarmee Barramundi niet alleen wijn, maar ook een lifestyle verspreidt. Achter het stuur zit de coole Aussie-hond Barry, met zijn vizier op oneindig.