Wijn en spijs


Wij krijgen vaak vragen over welke wijn bij welk spijs gedronken kan worden om een gerecht naar een hoger plan te tillen. Om u tegemoet te komen hebben wij voor u een selectie gemaakt van wijnen die perfect bij bepaalde gerechten passen. De geselecteerde wijnen zullen uw gerechten naar een hoger plan tillen. Kortom; wij leiden u naar de perfecte wijn spijs combinatie.

 

Wijn bij kip

 

Volgens de klassieke boeken over menuleer hoort bij witvlees zoals kip witte wijn gedronken te worden. Witte wijn en kip gaan uitstekend samen. Bepaalde streekgerechten, en niet alleen uit Frankrijk, bewijzen dit overduidelijk. Wij hebben voor u een aantal witte wijnen geselecteerd die uitstekend samengaan met kipgerechten. 

Wijn bij rood vlees

 

Bij rood vlees is het gepast om rode wijn te drinken. Gangen van biefstuk, lamskoteletjes en karbonade gaan ideaal gepaard met rode wijn. Een Merlot, Cabernet Sauvignon en Tempranillo wijn zijn ideale partners voor rood vlees. 

Wijn bij vis

 

Bij visgerechten is het gebruikelijk witte of rose wijn te drinken. Er zijn diverse vissoorten en schelpdieren zoals zalm, mosselen en witvis. Een Sauvignon Blanc, Chardonnay, of Verdejo wijn is perfect met een visgerecht te combineren.

 

 

 

Wijn bij kaas

 

Het is voor ons een grote uitdaging om de juiste wijn met de juiste kaas te combineren. Wij geven u daarvoor een aantal richtlijnen bij het selecteren van de juiste wijn bij de juiste kaas zodat uw kaas gegarandeerd beter zal smaken door de ideale combinatie met de wijn. Doorgaans gaan jongere, lichtere wijnen goed samen met jonge, verse kazen. Een fruitige, witte wijn of een lichte, rode wijn doen het geweldig met milde, halfzachte kazen en geitenkaas. Oudere, zwaardere en krachtige rode wijnen doen het goed met oude kazen, maar niet met blauwe aderkazen. Wijnen die wat zoetig zijn, zijn de beste match bij zeer sterke kazen, vooral bij blauwe aderkazen. De scherpheid van rijpe, zachte kazen gaat goed gepaard met lichtzoete wijnen.  

Dessertwijn

 

Ook bij een dessert kunt u prima een wijntje drinken. Er zijn diverse desserts zoals chocola, ijs, fruit en cake waarbij het verrukkelijk is een dessertwijn te nuttigen. Wij hebben een ruim assortiment aan dessertwijnen van diverse prijsklassen die u absoluut niet mag missen.